nieuws

Professionals op het Poppodium

dvdu-2024-zuid-compilatie

De kop is er weer af! De eerste Dag van de Uitvoering van dit jaar is alweer achter de rug. Wat was het tof bij Poppodium Volt in Sittard. De Regio Zuid is weer voorzien. Op naar Oost (18 april)!

De immer onnavolgbare Marcel van Druenen vergelijkt het vakmanschap van de uitvoerend professional met sokken stoppen. Je had erbij moeten zijn. Wie er waren, snapten het helemaal! Vervolgens spijkerden we iedereen bij in twee drukke workshoprondes. Hieronder een eerste indruk.

Het einde van de middag was helemaal voor Lineke van Hal, de nu dan toch écht bijzonder lector ‘Beroepsvorming professionals publiek sociaal domein’. Ze pakte haar publiek in met een rede die iedereen heeft geraakt en tot denken heeft aangezet. Dank Lineke! We zien allemaal uit naar jouw mooie werk de komende jaren.

Dit vonden jullie ervan
Vers van de pers. Of nou ja, van professionals die bij de workshops aanwezig waren. Zomaar wat indrukken:

Over ‘jong geleerd, oud geleerd’
“Leuke workshop, er zitten hier veel consulenten uit verschillende gemeenten die over hun eigen praktijk vertellen. Mooie inkijkjes krijg je zo.”

“Het gaat over beeldvorming en valkuilen en hoe je daarmee om kunt gaan. De ene gaat uit van toetsing en handhaving, de ander werkt vanuit eigen regie en vertrouwen. Dat leidt tot andere werkwijzen…”

Over ‘De keerzijde’
“Indrukkend was het. We zagen een video-opname van twee ervaringsdeskundigen die in armoede hebben geleefd. Ze bleken ook hier aanwezig te zijn. We hebben gepraat over wat het vraagt van professionals om hen ondersteuning te bieden. Dit zet je wel aan het denken.”

Over ‘Hoe haal ik meer uit mijn leidinggevende’
“Hier komt goed naar voren hoe de systeemwereld de relatie tussen leidinggevende en professional in de weg kan zitten.”

Over interprofessioneel samenwerken
“Belangrijk thema dit. Superinteressante workshop. Wat ik geleerd heb? Dat je bij de vorming van interprofessionele teams op een gedegen manier aandacht moet geven aan hóe je gaat samenwerken. Dat blijft vaak onderbelicht. Je moet eerst samen nadenken over wat je gezamenlijke opdracht precies is.”

Over waardenwerk
“Goed om met collega’s te sparren over hoe je zo goed mogelijk je werk doet en daarbij het hogere doel in het oog blijft houden. En dat je dat moet verankeren in instituties zoals een register en kwaliteitsnormen.”

dvdu-2024-zuid-workshop

Foto: workshop Stoeien met sociale reflexiviteit

gerelateerde artikelen

verbinder marjolein thoma
23 april

“Wij zorgen dat professionals statushouders beter kunnen plaatsen”

De werkgever wil wel. De statushouder ook. En toch lukt het niet om een plaatsing voor elkaar te krijgen. De …

wist je dat-sam-1200
23 april

Wist je dat…. bijstand geen inkomen is, maar een voorziening?

Het is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest: gokken met bijstandsgelden. De vraag is: mag dat? De bijstand …

vliegende brigade
23 april

Nodig ze uit: de vliegende brigade van SAM!

Wil je meer weten over SAM? Praten over vakmanschap in jullie dagelijkse praktijk? Nodig dan onze Vliegende Brigade uit bij …