nieuws

Gevraagd: inburgeringsconsulenten met een mening

01_20211011_Inburgering_beeld_V01

In de media zien we regelmatig iets over de nieuwe inburgeringswet. We lezen artikelen en beschouwingen, maar weinig vanuit de uitvoering. Hoe gaat het nu écht, is de nieuwe wet zelf al ingeburgerd? Waar loop je tegenaan? Wat kan beter?

Celia Maryanan is programmamanager Inburgering bij Sam. Zij praat graag met vakgenoten over de nieuwe inburgeringswet. Uitvoerend professionals kunnen, zo vindt zij, het beste zien of de wet werkt. Zij hebben vaak al (eigen) oplossingen gevonden, voor regels die niet goed werken.

Praat jij mee?
Hoe voer jij de wet uit? Praat mee vanuit jouw eigen ervaring.

Samen beleid maken
Als SAM denken we zo goed mogelijk mee, met onze collega’s in het veld. Maar ook met de beleidsmakers en wetgevers. We reageren bijvoorbeeld op internetconsultaties. Heel recent op de internetconsultatie over de werkgeverssubsidie voor statushouders. Wie weet halen we uit deze online bijeenkomst waardevolle inzichten die we als advies kunnen meegeven op het ministerie.

Op basis van de echte praktijk

“Het is belangrijk dat consulenten weten dat SAM meekijkt en -luistert naar wat er gezegd wordt over de nieuwe inburgeringswet. Er zijn ook vaak meningen over de uitvoering. Ik wil graag met collega’s sparren over de échte praktijk.”

Celia Maryanan, programmamanager Gelijke Kansen en inburgering bij SAM

SAM maakte in januari 2022 deze video over de nieuwe inburgeringswet.

gerelateerde artikelen

gesprek igm-model
29 april

Een goed gesprek over het IGM-model

Het integratief gedragsmodel (IGM) wordt steeds populairder in het sociaal domein. Steeds meer professionals hebben er houvast aan. Je kunt …

presentatie leeragenda
29 april

“Zó gaan we leren de nieuwe Participatiewet goed uit te voeren”

De herziening van de Participatiewet is een grote opgave die alleen slaagt als alle betrokken partners die samen uitvoeren. Op …

wist je dat-sam-1200
23 april

Wist je dat…. bijstand geen inkomen is, maar een voorziening?

Het is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest: gokken met bijstandsgelden. De vraag is: mag dat? De bijstand …